Пиян шофьор се блъсна в друга кола и излъга, че зад волана бил 12-годишният му син

1

К адри от катастрофа край плевенското село Тодорово бяха разпространени в социалните мрежи. На тях се вижда как джип се удря челно в идващ насреща лек автомобил. Веднага след това хора слизат от него и си разменят местата.

Потърпевшите твърдят, че зад волана е бил мъж, без книжка и чиято проба на място е отчела 1 промил алкохол. Пред полицията обаче той заявил, че зад волана е бил 12-годишният му син. 

Записите от камерите са прегледани, а пострадалите потърсиха връзка с медиите, защото пияният мъж се разминал само с глоба.

„Малкият взел ключовете от масата или от хладилника и запалил колата“, така ми казаха. После се оказа, че е дете на 12 години, което едва ли може да стигне педалите и седалката. Аз усетих, че миришеха на алкохол и им казах: „Момчета, не е карал той, не ме лъжете, кажете – ще се разбере“. В близкия месец се тръби за нови закони, за отнемане на автомобили, за затвор, съд и т.н. А аз като говорих с полицаите се оказва, че под 1,20 промила е административно наказание. Казаха, че ще бъде акт около 1000 лева, за неправоспособен и алкохол“, посочва пред NOVA Бисер Петров.

Източник: vesti.bg