Петков за Васил Терзиев: Има качествата да превърне София в наистина хубав град

6

С ъпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков изрази пълна подкрепа за Васил Терзиев, когото от ПП-ДБ и „Спаси София” издигнаха за кандидат за кмет на столицата, подкрепени и от „Екипът на София”.

Във Facebook Петков написа, че всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия и точно заради това вярва в Терзиев и възможностите му.

Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ: Предлаган ми е и министерски пост

„Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си. Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от „Шесто”, които са я притискали шест месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше „страхът е най-лошият съветник”, заявява съпредседателят на ПП.

ПП-ДБ обяви кандидата си за кмет на София

„Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си”, посочва в поста си Петков. И допълва, че точно поради тази причина подкрепя Васил Терзиев на 100%. 

„Той също не послуша страховете на онези, които му казваха „не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на „Телерик”, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи. Защо му трябваше да влиза в политиката? Отговорът е прост: от чувство за отговорност и защото има куража да променя! Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство – чувството за дълг. Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората”, пише още Петков.

„За мен е важно хората да виждат какво се случва и да могат да участват с идеи, заяви Васил Терзиев след среща с жители в столичния парк „Младост 3”. Той допълни, че екипът му има добри идеи и необходимата подготовка за едно добро, различно управление на София. 

Източник: vesti.bg