Пентагона: Дейността на паравоенната група „Вагнер“ фактически е приключила

3

П ентагонът съобщи, че дейността на руската паравоенна група „Вагнер“ фактически е приключила със смъртта на нейният ръководител Евгений Пригожин.

След смъртта на Пригожин: Клати ли се тронът на Путин?

„Мисля, че по-важният въпрос е, че Вагнер на практика е приключила“, заяви говорителят на Пентагона бригаден ген. Патрик Райдър, попитан дали смята, че оръжейната сделка между Вагнер и Северна Корея е приключила, предаде Анадолската агенция.

„Мисля, че е доста сигурно, че там не са се водили интензивни преговори“, каза Райдър визирайки именно потенциални договорки между ЧВК „Вагнер“ и Пхенян. Генералът изрази мнение, че вниманието, във връзка с оръжейните сделки, по-скоро трябва да пада върху Кремъл, тъй като докато е съществувала, „Вагнер“ е работила именно за руското правителство.

Според него, групата е била най-мощната бойна сила, с която Русия е разполагала в Украйна, но сега тя почти е изчезнала от бойното поле“.

Newsweek: Колко огнева мощ остава на Русия?

„По-широкият проблем тук е, че Москва търси автократични режими като този в Северна Корея и режима на аятоласите в Иран, опитвайки се да се сдобие с допълнителни боеприпаси или оръжия„, допълни говорителят на Пентагона.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *