Пеевски и Атанасова на извънредното заседание на Съвета по сигурността

1

Н а извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет (МС) на 16 ноември са поканени и председателите на парламентарните групи, подкрепили предложението за отмяна на дерогацията за три дни – Десислава Атанасова – ГЕРБ и Делян Пеевски – ДПС. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към МС

В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката, уточняват от МС.

Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към МС по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. То ще се проведе в 8:00 ч. на 16 ноември, четвъртък.

Денков: Предстоящите задачи на общините са в центъра на внимание на правителството

Вчера от МС съобщиха, че за участие в заседанието са поканени и председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика – Делян Добрев, по външна политика – Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната – Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации – Хамид Хамид. 

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на Република България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на ЕС дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия.

Източник: vesti.bg