Патриарх Кирил и Кадиров взеха страната на Путин

19

Р уският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента Владимир Путин да предотврати сътресенията в страната, предаде ТАСС. 

„Като отправям молитви за мирно решаване на настоящата ситуация, в качеството си на Предстоятел на Руската православна църква призовавам тези, които са взели оръжие и са готови да го насочат срещу своите братя, да се вразумят. Пред лицето на общата заплаха е необходимо да се запази единомислието, да се преглътнат обидите и личните амбиции, колкото и трудно да е това понякога. Подкрепям усилията на руския държавен глава да предотврати безредиците в нашата страна“, каза патриархът в обръщението си към своите сънародници.

Ердоган подкрепи Путин

Патриарх Кирил отбеляза, че военната конфронтация е изпитание, при което е още по-необходимо „да пазим единството на народа, да се молим на Бога, да подкрепяме войниците и да се поддържаме взаимно по всички възможни начини“. „Днес, когато нашите братя се сражават и умират по фронтовете, самоотвержено изпълнявайки своя дълг, когато враговете полагат всички усилия да унищожават Русия, опитът да се посее раздор в страната представлява най-голямото престъпление, което няма никакво оправдание“, продължи той.

„Господ да запази мира и единството, застрашени от призивите за размирици. Нека Бог закриля Русия, нейния народ и нейната армия“, каза още руският партриарх.

Зеленски: Слабостта на Русия е очевидна

От своя страна чеченският лидер Рамзан Кадиров зави, че ако се наложи, силите му са готови да помогнат за потушаването на бунта, обявен от ръководителя на руската частна наемническа компания „Вагнер“, предаде Ройтерс. 

Кадиров определи действията на Евгений Пригожин като „удар с нож в гърба“ и призова руските военнослужещи да не се поддават на никакви „провокации“.  

Източник: vesti.bg