Още напрежение и протести в Цалапица заради убийството на Димитър

0

П ореден протест и напрежение в Цалапица. Близки на убития 24-годишен Димитър се събраха пред сградата на полицията в Стамболийски с искане за оставки и справедливи наказания.

Пред районното управление, служител на реда излезе, за да връчи наказателно постановление на един от протестиращите пред сградата, предава NOVA.

Съдът остави в ареста близнаците от Цалапица

„Преди време бях излъган от един господин, който е в тесни връзки със стария началник на полицията. Бях измамен, а сега явно искат да ни сплашат”, каза мъжът, на когото връчиха постановлението.  

Полицаят заяви, че постановлението е от декември 2022 г. за извършена кражба. „Не е опит да бъдат сплашени. Аз познавам лицето, бяхме съученици. Сега го видях и затова му го връчвам”, обясни униформеният.

Хората подчертават, че полицията е бездействала по случая с убития Димитър. „Отказаха да образуват досъдебно производство, защото не искат случаят да бъде разгласяван. Беше ни отказано разследване и казаха, че няма данни за тежко умишлено престъпление. Не искаха да проверят какво се случва”, посочи протестираща.

„Ставаме свидетели на още по-голямо напрежение между хората. Нашето районно изобщо не взима отношение по случая”, каза бащата на убития Димитър. Недоволните са категорични, че има прикриване на случая и забавяне на разследването.

Източник: vesti.bg