Оцелял от руската атака в Покровск разказа за втория удар

28

П олицейски служител, ранен по време на двойната руска ракетна атака срещу източния украински град Покровск в понеделник, описа момента, в който втората ракета е ударила първите пристигнали спасители.

Говорейки от болничното легло, Володимир разказа, че отишъл да помага след края на работното му време, предава Си Ен Ен.

„Чух, че е имало експлозия в града и разбрах, че ще е необходима помощ. Пристигнах на мястото. Помагах на линейките да качват ранените в колите”, описва мъжът ситуацията преди втория удар.

Русия оправда чудовищната атака в Покровск така

„Имаше предупреждение, че може да нанесат втори удар. Но, когато бяхме там, хората имаха нужда от помощ. Чух звук от ракета, опитах се да залегна, но шрапнел ме удари в гърба и проби белия ми дроб”, обяснява мъжът.

„Този, който е изстрелял ракетата към центъра на града, е наясно, че там има само цивилни. И този, който удари същото място за втори път, е два пъти по-голям престъпник, защото е знаел, че хората ще се притекат на помощ”, добавя Володимир.

Расте броят на жертвите на руската атака в Покровск

В актуална информация от вторник следобед Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че спасителните операции в пететажна жилищна сграда, която беше ударена от атаката в понеделник, са приключили.

Били са спасени осем души, като 122 тона отломки са извозени от мястото.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *