Офицер спаси издирван възрастен мъж в Родопите

Командир от „Специални сили“ намери издирван мъж в Родопите. Полковник Тодор Грибачев вчера бил на гости на сестра си в чепеларското село Орехово. Местните го предупредили, че издирват възрастен мъж от Пловдив, който бил в неизвестност от 48 часа и бил търсен от спасителни екипи.

Докато правел сутрешния си крос, военния чул стенания, които идвали от дере. Полковникът слязъл до реката и там в ледените води открил 73-годишния издирван мъж, изпаднал в хипотермия. Веднага се обадил на спасителните екипи и влязъл в реката да извади пострадалия. Докато пристигне линейка, военнослужещия оказал първа медицинска помощ, разтрил замръзналото му тяло и успял частично да върне кръвообращението в краката на мъжа.

„Лошото е, че този район, в който аз го намерих, вече беше претърсен и ако аз не бях го намерил, изхода щеше да е летален, не му оставаха един два часа, за да престане да диша изцяло, защото кръвта само в горната част от тялото имаше кръв. Просто Господ му е помогнал на този човек да бъда в точното време на точното място и аз все пак имам подготовка, знаем какво да правим в такива ситуации, късмет“, разказа полковник Тодор Грибачев – командир на 86-а Група „Специални сили“ от Съвместно командване на специалните операции.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *