От часове: Автобуси с българи са блокирани на сръбско-унгарската граница (СНИМКИ)

5

О т 4 часа сутринта българи са блокирани на сръбско-унгарската граница. Хората споделят, че опашката е огромна. Сред пътуващите има бременни жени и малки деца.

Източник: БГНЕС

„Организирана екскурзия, която пътува за Австрия, Виена. Автобусът е пълен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български автобуси и бременна жена. Нямаме толкова храна вече достатъчно, нито вода. Звъняхме на посолството в Унгария, където ни отговориха, че текат сериозни проверки, предвид че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, но до момента в нито един от автобусите не виждаме действително да текат проверки. Просто битката около 25 автобуса стоят блокирани и не се случва абсолютно нищо. Унгарските власти абсолютно никакви обяснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са вече изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна дори. Буквално сме в нищото. Ужасно е“, казва една от пътуващите пред БНР.

Източник: БГНЕС

Във връзка с информацията за блокирани българи на границата между Сърбия и Унгария, която традиционно е една от най-натоварните поради факта, че е Шенгенска, от Посолството ни в Унгария пред БНТ, че са в постоянен контакт с нашите сънародници.

По последна информация някои автобуси, превозващи българи по маршрута, вече са потеглили.

Източник: БГНЕС

Причината за бавното преминаване през границата са засилени гранични проверки, въведени не само от унгарска страна, а на ниво Европейски съюз.

От Посолството препоръчват туроператорите да предупреждават пътниците за границите със засилен контрол, както и да им осигуряват храна и вода.

Източник: БГНЕС

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *