Отрязани носове, устни и генеталии: Варварско убийство на 2 деца в Южна Африка

1

Т елата на две деца, които са били убити и осакатени, са открити сутринта, след като семействата им съобщават за изчезването, съобщи „Дейли Мейл“.

Нкобиле Зулу, на 5 години, както и приятелят му Тиамо Рамание, на 6 години, изчезват в сряда, след като бабата на Тиамо ги оставя да си играят на улицата в Соуето, Южна Африка. В сряда вечерта патрулите трескаво издирват момчетата, но на сутринта телата им са открити на различни места в Уайт Сити и Роквил. Телата са били обезобразени при ужасяващото нападение и момчетата са били открити с отстранени носове, устни и зъби.

Убийствата породиха опасения, че в района има сериен убиец, а полицейският комисар на Гаутенг заяви, че те ще бъдат изправени пред „цялата мощ на закона“. Някои местни жители смятат, че в района може да се подвизава сериен убиец, тъй като изчезналите деца все по-рядко се намират живи.

Членът на прокурорската колегия на провинция Гаатенг Крезан Бош заяви, че децата не са в безопасност в своите общности и че е изключително важно хората да се грижат за тях.

„Твърде често научаваме за случаи на изчезнали малки деца, които нерядко биват откривани мъртви. Това е ясен знак, че животът на нашите деца е изложен на риск и затова е от изключителна важност, повече от всякога, нашите общности да се грижат за децата“, каза Гаатенг Крезан Бош.

Тя призова всеки, който разполага с информация за смъртта на момчетата, да се отзове: Насилието над деца е бич, който не може да бъде толериран в нашите общности. Нека всички работим заедно и да докладваме за всякаква престъпна дейност в нашите общности.

Председателят на комисията по сигурността на общността към законодателния орган Бандиле Масуку заяви, че комисията е обезпокоена от извършването на такива престъпления.

Извършителите на това ужасно деяние трябва да получат най-строг урок и да бъдат дадени за пример, че в тази страна подобни ужасни престъпления няма да бъдат толерирани.

Полицейският комисар на Гаутенг генерал-лейтенант Елиас Мавела заяви, че мобилизира ресурси за издирване на извършителите и че всеки, който има информация, трябва да се свърже с полицията.

Премиерът на Гаутенг Паняза Лесуфи посети опечалените семейства и определи убийствата като „изключително варварски“. „Това, което се случи, е отвратително. То не трябва да се толерира. Извършителите трябва да бъдат издирени“, каза той.

Бабата на Тиамо, Нкобиле Ндлову, не можа да сдържи сълзите си, когато разказа за смъртта на внука си, за когото се е грижила след смъртта на баща му през 2020 г. „Каква трагична загуба! Ядосана съм, защото загубих внука си. Той е рожба на първородния ми син, който почина през 2020 г.“, споделя възрастната жена.

„Утешавах се с него. Разпознах го по дрехите му. Не можех да го погледна. Сестра ми махна покривалото и ми каза, че гърлото му е прерязано, а гениталиите му липсват“, каза тя.

„Трудно е. Изпитваме болка. Това ни нарани. Нямаме пари, за да погребем детето си. Нямаме средства и се нуждаем от справедливост“, каза настойникът на Нкобиле Зулу, Мапити Шабалала.

По темата

Източник: vesti.bg