Откъси от реч на Хитлер стреснаха пътници във влак в Австрия

2

В место обичайните уведомления пътниците в експресен влак в Австрия имаха „неприятното изживяване“ да чуят откъси от реч на Адолф Хитлер по високоговорителите във влака, предаде ДПА.

Националсоциалистически фрази като „Хайл Хитлер“ и крясъци „Зиг хайл“ стреснали пътниците, потвърди днес пред в. „Стандарт“ говорител на железопътната компания оператор „О Бе Бе“ (OBB).

Фалшиви „дневници на Хитлер“, една от най-големите измами, ще бъдат архивирани

Говорителят каза, че при разследване на случилото се е установило, че двама заподозрени успели да използват ключ, за да получат достъп до една от станциите на системата за публично оповестяване във вагоните, и поставили до микрофона мобилен телефон със записите.

„Всичко е било излъчено много силно. Било е много неприятно и смущаващо“, добави говорителят.

Той каза още, че са били повдигнати обвинения срещу двамата заподозрени, които били лесно разпознаваеми на кадри от видео, записано, когато слезли от влака във Виена. Не е ясно как те са се сдобили с ключа, но се изключва версията да са служители на „О Бе Бе“.

Пътят към властта: Как Хитлер поведе Германия към Втората световна война

„Това е стандартен ключ, който се използва в цяла Европа и вероятно от този тип да съществуват няколко десетки хиляди“, каза говорителят.

Това е бил третият подобен случай по линията между Санкт Пьолтен и Виена в рамките на няколко дни, въпреки че при предишните по високоговорителите звучали само детски песни, посочва ДПА.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *