Откриха подслушвателни устройства в зала, предвидена за заседание на полското правителство

Полските специални служби откриха и премахнаха подслушвателни устройства в зала в град Катовице, където трябваше да се проведе заседание на полското правителство днес, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на говорителя на координатора на специалните служби.

Агенцията посочва, че Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност.

„Службата за държавна защита, в сътрудничество с Агенцията за вътрешна сигурност, засече и демонтира устройства, които биха могли да се използват за подслушване в залата, където днес бе насрочено заседание на Министерски съвет в Катовице“, написа в социалната платформа „Екс“ Яцек Добжински. „Службите продължават с дейностите си по случая“, добави той.

Вчера Варшава обяви, че проверява дали полски съдия, който е имал достъп до класифицирана информация и е поискал политическо убежище в Беларус, е извършвал шпионаж, припомни Ройтерс.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg