Осъдиха мъжа, задържан за кражба от храма "Св. Александър Невски"

Мъж е осъден на затвор за срок от три години за кражба от църковния магазин на храм паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура (СРП).

На 6 март тази година обвиняемият откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“. Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е осъждан ефективно за идентично деяние.

Сигнал за престъпното посегателство бил подаден в столичното Пето Районно управление, съобщиха от МВР тогава. Веднага по случая започнало разследване, били иззети всички записи от видеокамерите и извършителят на престъплението е идентифициран. Последвало незабавно обявяване за общодържавното му издирване и той бил намерен и задържан на адрес в столицата. Мъжът е на 26 години, жител на Габрово и многократно е регистриран за криминалистични прояви.

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на мъжа, посочват още от прокуратурата.

Състав на Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *