Оскар: Антисемитски прояви на лидера на „Възраждане”

0

И зпълнителният директор на Световния еврейски конгрес (СЕК) Марам Щерн е изпратил писмо до министър-председателя Николай Денков, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на Организацията на евреите в България (ОЕБ) „Шалом“ проф. Александър Оскар.

Костадинов: „Фашистки“ методи на ПП-ДБ

Повод за изпращането на писмото са поредните антисемитски прояви на лидера на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов, обяснява Александър Оскар. В писмото СЕК изказва силната си тревога от случващото се в България, засилващите се прояви на антисемитизъм и език на омраза, както и опитите за дискредитиране на организацията „Шалом“.

Нов скандал с привърженици на „Възраждане“

От СЕК изразяват възмущение по повод политическата риторика на лидера на „Възраждане“, свързана с изкривяване на историята на Холокоста и отправяне на обидни обвинения в нацизъм към председателя на ОЕБ „Шалом“. В публикацията в профила си във Фейсбук Оскар дава пример с коментар на Костадинов, в който той прилага снимка с надпис от магазин в немско село – „жителите на селото не желаят да общуват с евреи“. 

Писмото на СЕК до премиера Николай Денков завършва с призив към него и към останалите политици в България да не допускат темата за Холокоста да бъде използвана като платформа за адресиране на политически и социални въпроси.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *