Нов прокурор ще преценява за имунитета на Бойко Борисов

4

Д елото „Барселонагейт“, след проверка от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура, е върнато в Софийска градска прокуратура, като водещият прокурор Стефан Христов е отстранен и то е разпределено на друг, съобщи в Съдебната палата пред медиите градският прокурор Илиана Кирилова.

Установиха нарушения на прокурори по делото „Барселонагейт”

Тя обясни, че предстои новият прокурор да се запознае с материалите по досъдебното производство и да прецени дали са събрани достатъчно данни по отношение на искания имунитет. Той ще трябва също за реши оттук нататък какво трябва да се извърши по разследването и необходимо ли е да се съберат нови доказателства, допълни Кирилова. 

На 18 юли от прокуратурата съобщиха, че проверката по делото е показала, че от страна на наблюдаващия прокурор е допусната неритмичност в извършването на действия по разследването. Разследването е за организирана престъпна група за пране на пари. 

Отстраниха прокурора по делото „Барселонагейт“

На 6 юли Борисов депозира в администрацията на парламента отказа от депутатския си имунитет по повод разследването. На 2 юни имунитетът му беше поискан от тогавашния главен рпокурор Иван Гешев.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *