Нинова: Асен Василев ги надигра всички

41

„Вчера Асен Василев ги надигра всички“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Шумен, съобщиха от пресцентъра на БСП. Нинова беше в града за среща с новоизбраните кметове и общински съветници от Североизточна България.

„Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство – ПП-ДБ, БСП и „Възраждане”. Вчера „евроатлантикът“ Борисов клекна и дерогацията остава“, коментира Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

Асен Василев: Ако спрем дерогацията от днес за утре, кой ще намери танкери с газ

Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 млрд. от приходната, махна и 2 млрд. от разходната, каза лидерът на БСП. „Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети  за едното левче, откраднато от българите, и за комисионните, с които Добрев става и ляга“, коментира още Корнелия Нинова.

„БСП успяхме да привлечем други партии и съмишленици. И вие имате сериозен принос за тези съюзи. Превърнахме се в център на обединението срещу модела „ГЕРБ”. Но сега предстои по-трудното. Трябва да отговорим на доверието на хората с много всеотдайна работа. Между нас има опитни кметове с по няколко мандата. Има и новоизбрани. Помагайте си. Тук сме депутати и националното ръководство, които ще ви помагаме в парламента с предложения за закони“ , каза Нинова на срещата. 

Време е за истинското решение за реална децентрализация – част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили, каза още Нинова.

В началото на седмицата от БСП обявиха, че ръководството на партията започва серия от срещи след местните избори с новоизбраните от името на партията кметове и общински съветници. Първата среща е в Шумен.

Източник: vesti.bg