Николай Киров: Създадохме много през първото полувреме, а през второто – само едно положение

Наставникът на Арда Кърджали Николай Киров не скри разочарованието си след поражението с 2:3 от ЦСКА в последния двубой и за двата тима в рамките на редовния сезон в Първа лига.

След мача българският специалист призна, че неговият тим се е огънал под натиска на съперника в началото на второто полувреме в момент, в който кърджалии имаха предимство в резултата.

„Поддадохме се на натиска в първите 15 минути на второто полувреме и имахме проблеми при статичните положения. Не успяхме да направим бързи преходи, каквито правехме през първата част. Така стана натискът към нашата врата. Имаше разлика в динамиката след почивката. Явно с тази, която беше през първата част, не можем да работим цял мач. Не успяхме да избягаме от контрапресата и това са основните причини за загубата“, коментира опитният наставник.

„Важно е да се вкарва от добри позиции, защото това променя самочувствието, освен резултата. Създадохме много през първото полувреме, а през второто – само едно положение. С директните топки е трудно да излезеш на ситуация срещу толкова високи централни защитници“, завърши Николай Киров.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg