Неизвестен извършител напада бездомни във Виена

3

В иенската полиция издирва сериен извършител или няколко извършители на три нападения над бездомни хора през последните седмици, две от които с фатален край.

Третата жертва, 55-годишен мъж, открит миналата седмица на улицата с порезни и прободни рани, е бил опериран по спешност, но е починал в болницата в неделя, съобщи днес Барбара Гас, говорителка на Виенската полиция. Тъй като се е намирал в кома и не е дошъл в съзнание, полицията не е могла да получи никакви сведени за извършителя.

На 12 юли 56-годишен бездомник е открит намушкан с нож на пейка в парка. Десет дни по-късно 51-годишна жена, отседнала в парка, е била нападната по същия начин и тежко ранена. Жената е оцеляла. 

Полицията смята, че едно лице или група от хора са отговорни за трите нападения, заявява за пресата Барбара Гас. На местата, където по-често се срещат бездомни, са засилени полицейските патрули.

Заради нападенията хуманитарни организации са осигурили допълнителни места за нощувка и в дневните центрове за бездомните хора.

По темата

Източник: vesti.bg