Националите по баскетбол 3х3 се подготвят усилено за европейските квалификации

Националният отбор на България по баскетбол 3х3 за мъже стартира подготовка за предстоящите квалификации за европейското първенство. Мачовете ще се проведат на 15 и 16 юни в Братислава, Словакия.

Българите се намират в група А, където ще имат за съперници Швейцария, Украйна и домакините от Словакия. В състава на „лъвовете“ влизат четирима от най-изявените ни играчи – Йордан Минчев, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Дамян Минков.

„Много се радвам, че се съгласиха да участват, защото 3х3 е нещо, което ще се опитаме да го направим много популярно в България, влагайки средства и ангажирайки по-известните играчи“, заяви временно изпълняващият длъжността президент и изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол – Филип Виденов пред БНТ.

Тренираме от две седмици и бих казал, че шансовете ни са добри. От гледна точка на индивидуалности са най-добри в България, мисля, че даже и на самата квалификация. Трябва да видим дали сме се стиковали“, допълни треньорът на тима Иван Тилев.

„Според мен ще имаме доста плюсове, ще има и някои минуси. Предимството на останалите отбори е, че са заедно от доста години и играят този тип баскетбол, докато ни не сме. Но пък нашето предимство е, че никой не ни познава, не знае как ще играем и може би това ще ни е от полза, за да направим добро представяне“, завърши Боянов.

Първият мач на българите е срещу Швейцария на 15 юни.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg