Настроението на олимпийския шампион Роман Костомаров е "променливо", но няма депресия

Настроението на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров, който от началото на януари е в болница, е променливо, но той няма депресия, съобщи за ТАСС източник от лечебното заведение.

„Подготовката за протезиране е в ход, вече са извършени операции на краката, тече етап на заздравяване. Що се отнася до ръцете, предстоят още редица подготвителни процедури и последващо заздравяване. Нормално е да има промени в настроението му, все пак той е в болницата от повече от четири месеца. Но няма депресия, всичко е наред“, каза източникът.

На 10 януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород.

В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крак и няколко пръста на ръцете. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2006. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg