Над 1700 деца, засегнати от земетресенията в Турция, бяха предадени на семействата им

0

О бщо 1718 деца, засегнати от земетресенията в Турция на 6 февруари, са предадени на семействата им, съобщи турското министерство на семейството и социалните услуги, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

ЕК ще подкрепи Турция с 1 млрд. евро за за възстановяване след земетресенията

След унищожителните земетресения изпод развалините на рухнали сгради бяха спасени 1915 непридружени лица. Самоличността на повечето от тях бе установена и досега на семействата са върнати 1718 деца (след щателна проверка на документите за самоличност на родителите или други членове на семействата). 

Жертвите от земетресенията в Турция нараснаха над 49 хил., а загиналите от наводненията – 18

Все още в болници се лекуват 110 деца, има и починали (от тези, които са били в списъците за непридружени лица). 85 непълнолетни са под институционална грижа, сочат данните на министерството на семейството и социалните грижи.

Самоличността на 42 деца все още не е установена. 

Проливен дъжд предизвика наводнения в Анкара​

Междувременно телевизия ТРТ-Хабер информира, че в болници в Истанбул продължава лечението на 848 души, които са били ранени при земетресенията и са били транспортирани в лечебни заведения в турския мегаполис.

След унищожителните земетресения с епицентър в окръг Кахраманмараш общо 20 695 души бяха транспортирани в болници в Истанбул. 19 847 от тях са изписани.

Ново земетресение разлюля Турция

Две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6, разтърсиха Югоизточна Турция на 6 февруари. Земетресенията, последвани от хиляди вторични трусове, засегнаха сериозно 11 турски окръга, както и съседна Сирия. 

Източник: vesti.bg