Над 100 души са евакуирани в Румъния заради наводненията

0

Р умънските пожарникари са се намесили през последните 24 часа в 56 населени места в 19 окръга и град Букурещ за отстраняване на последствията от обилните дъждове и силния вятър, се посочва в съобщение на Главния инспекторат за извънредни ситуации, цитирано от „Аджерпрес“.

В рамките на вчерашния ден и през нощта военните пожарникари са отстранили водата от 47 къщи, две помещения на икономически оператори, две мазета на обществени институции, 202 двора, пет пристройки, 46 мазета и пет улици.

Същевременно поради силния вятър се е наложила намесата на оперативните екипи за премахване на единадесет дървета, които са повредили четири автомобила и покрива на една къща.

В три окръга (Горж, Долж и Караш-Северени) са били евакуирани превантивно 107 души от пет населени места, се посочва в съобщението. По-късно всички те са се върнали в жилищата си.

Поради натрупване на вода и наноси, както и паднали дървета, временно е било затруднено пътното движение по четири национални и пет окръжни пътя, информира още инспекторатът.

Тази сутрин министър-председателят Марчел Чолаку свика Националния комитет за извънредни ситуации за одобряване на спешни мерки в подкрепа на засегнатите от наводненията в окръг Долж.

Земетресение от 4,3 по Рихтер разлюля Вранча

След заседанието бе съобщено, че лицата, засегнати от наводненията в село Гречещ, окръг Долж, ще получат спешна помощ, състояща се от хранителни продукти под формата на консерви, както и бутилки с минерална вода.

Бедствено положение в Сърбия заради наводнения

„Заставаме до хората, които имат нужда от нашата подкрепа. В контакт сме с местните власти, за да предоставим цялата необходима подкрепа на хората, засегнати от наводненията“, заяви премиерът.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *