Митинг в Париж за включване на Иранската революционна гвардия в списъка за тероризъм

0

Х иляди иранци в Европа призоваха на митинг в Париж ЕС да включи Иранската революционна гвардия в списъка на „терористичните“ групировки, предаде АФП.

Ораторите на митинга на площад „Вобан“ в центъра на френската столица настояха, че включването на гвардията в списъка е най-големият принос, който министрите на ЕС могат да направят, за да помогнат на протестното движение.

Демонстрантите скандираха лозунга на протестното движение „Жена. Живот. Свобода“ и един от неговите химни – песента „Bella Ciao“, както и лозунги срещу ислямската република.

„Основната цел е да накараме министрите на ЕС най-накрая да чуят гласовете на иранците“, заяви пред АФП шведският депутат Алиреза Ахонди, виден участник в кампанията.

„Искаме Революционната гвардия да бъде обявена за терористична група. Това е ключовият момент“, каза той и заяви, че е „разочарован“ от постигнатия досега напредък.

Протестиращите също така призоваха европейските държави да прекъснат икономическите си връзки с Иран заради репресиите срещу протестното движение. Бяха издигнати лозунги „Вашите икономически интереси проляха кръвта на нашите невинни младежи“ на фона на знамената на ЕС, Франция и Германия. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *