Министерският съвет назначи четирима нови областни управители

0

П равителството назначи четирима областни управители – на областите Монтана, Видин, Благоевград и Враца, съобщиха от правителствения пресцентър.

Ивайло Антонов е назначен за областен управител на област Монтана. Антонов е бил директор в ОДМВР – Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това той е работил в „Икономическа полиция“ при СДВР – МВР. Ивайло Антонов е бил началник на сектор „Изпиране на пари“ към ГДБОП – МВР, началник на сектор – „Противодействие на организираната престъпност“ при ДАНС и други. Като служител на МВР е награждаван многократно. Последната длъжност, която е заемал, е управител на ВиК-Берковица.

Иво Атанасов е новият областен управител на област Видин. Атанасов е бил народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Атанасов е завършил право в СУ “Климент Охридски”. Работил е като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.

Мария Димова е назначена за областен управител на област Благоевград. Тя е магистър по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Дълги години е работила като юрисконсулт в частния сектор.

Надя Донкинска е новият областен управител на област Враца. Тя е магистър по финанси и кредит от Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции.

С правителственото решение са освободени досегашните областни управители на четирите области.

По темата

Източник: vesti.bg