Медведев с остри заплахи към военните заводи, използва думи на Сталин

4

З аместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация (РФ) Дмитрий Медведев  е поискал от оръжейните производители да изпълнят това, което не е направено и като пример е цитирал телеграма на Йосиф Сталин от 1941 г. отнасяща се до същата тема, предаде ТАСС.

Този град държи ключа към победа във войната в Украйна

Част от видеото, показващо заседание на работна група на Военно-промишлената комисия на РФ по контрола на производството на оръжие, Медведев е сподели в канала си в Telegram.

В телеграмата на Сталин по-конкретно се казва: „Моля ви в срок да изпълнявате поръчките за корпуси за танкове на Челябинския тракторен завод. Сега моля и се надявам, че ще изпълните дълга си пред Родината. След няколко дни, ако се окаже, че вие по някакъв начин сте нарушили дълга си пред Родината, ще започна да ви преследвам като престъпници, пренебрегващи честта и интересите на своята Родина. Не бива сега, когато нашите войски страдат на фронта от недостиг на танкове, вие в далечния тил да се отдавате на удоволствия и безделничене.“

Украйна разгроми руската армия при Угледар

„Колеги, бих искал да сте ме чули и да сте запомнили думите на генералисимуса“, каза Медведев на работната група.

Той също така отбеляза: „Както сами разбирате, резултатът от подобни обръщения е бил доста впечатляващ, а в противен случай знаете какво е следвало“.

По-рано пред медиите Медведев в шеговит тон разказа, че знае как да стимулира ръководствата на оръжейните предприятия да работят по-добре. Той отбеляза, че наскоро е чел телеграма на Сталин относно въпросите, свързани с военно-промишления комплекс и че иска да прочете тази телеграма на директорите на заводите „за да ги развесели“.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

-->

Източник: vesti.bg

You May Also Like