МВнР: Възможни са опашки или отмяна на фериботи от и за Великобритания

ъв връзка с обявена стачка на граничните служители на Великобритания в периода 17-20 февруари 2023 г. призоваваме гражданите и транспортите фирми, които планират пътуване/курсове до и от Великобритания да следят актуалната информация поради очаквано натрупване на опашки и/или отмяна на фериботни курсове. Това съобщават от Ситуационния център на Министерството на външните работи.

Очаква се стачката да засегне пристанищата в Кале, Дюнкeрк, тунела под Ламанша и Дувър в страната и също изнесените британски пунктове за граничен контрол на територията на северна Франция. Стачката също ще засегне превоза на товари, като шофьорите на камиони също следва да очакват забавяне и наличие на опашки на граничните пунктове.

Във връзка със стачката от страна на британското правителство бе отправено следното съобщение до пътуващите в периода на обявената стачка: „Пътниците да имат готовност за удължено време за изчакване и задължително да проверяват със своите пътнически агенции, туроператори и превозвачи за възможни промени преди пътуването“, допълват от МВнР.

При необходимост от съдействие българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат за съдействие към българското Посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *