Мария Габриел: ГЕРБ ще има своята кандидатура за еврокомисар

0

Г ЕРБ ще има своята кандидатура за еврокомисар, това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която разговаря в Брюксел с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Това, което е важно е, че България ще излъчи двама кандидати, които трябва да имат качествата за това, достойно да отстояват мястото на българския комисар и това е, което искаме. Аз искрено вярвам, че България ще излъчи двама кандидати, които ще имат своето интервю с президентката на ЕК и след това всички ще следим за ресора и начина, по който този процес ще се случи възможно най-бързо, защото повече от всякога България има нужда от своя комисар“, посочи Габриел, цитирана от БНТ.

Мария Габриел се среща с Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел

„До края на седмицата ще трябва да се обсъди името, което да е силна кандидатура, способна да влезе с летящ старт“, каза Мария Габриел и уточни, че не е важно дали ще е мъж или жена.

Официално: ЕК поиска България да номинира еврокомисар

Снощи тя разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двете са обсъдили приемането на България в Шенген и еврозоната, както и темата за новия български еврокомисар.

Източник: vesti.bg