Лоренцо Мичели обяви избраничките си за олимпийската квалификация в Токио

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели обяви избраниците си за предстоящата олимпийска квалификация, която ще се проведе в Токио между 16 и 24 септември.

Италианският наставник включи в групата шест момичета от представителния ни тим за жени под 19 години, който само преди три седмици завърши на престижното 8-о място в света.

След отличното представяне на Евроволей 2023 за жени специалистът смята, че сега е идеалният момент да бъде направена следващата крачка към развитието на националния ни тим.

Виктория Коева, Маргарита Гунчева, Елена Коларова, Ива Дудова, Микаела Стоянова и Боряна Ангелова са шестте момичета, които бяха основна част от тима ни до 19 години, а сега се присъединяват и към състава на „лъвиците“.

Българските волейболни националки се събират на подготовка в София на 4 септември. На този етап не са предвидени приятелски срещи преди олимпийската квалификация в Токио, за която тимът ни заминава на 13 септември.

В спор за спечелване на една от двете квоти България ще се бори с тимовете на Япония, Бразилия, Турция, Белгия, Пуерто Рико, Аржентина и Перу.

Ето я и групата с волейболистките на Лоренцо Мичели:

Разпределители: Петя Баракова, Маргарита Гунчева, Мирела Шахпазова

Диагонали: Ива Дудова, Микаела Стоянова, Радостина Маринова

Посрещачи: Виктория Коева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова – Кънева, Елена Бечева

Централни блокировачи: Борислава Съйкова, Боряна Ангелова, Елена Коларова, Мария Кривошийска, Мира Тодорова

Либера: Мила Пашкулева и Галина Карабашева

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg