Къде е най-интензивен трафикът по границите

0

Н а границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Маказа“ на вход и изход за леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията е по данни към 18:00 часа.

Гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“, препоръчват от ГДГП. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Румъния, трафикът е интензивен на  ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Оряхово“  за товарни автомобили на изход.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ с Република Сърбия на изход за леки и товарни автомобили. За да избегнат интензивния трафик, от ГДГП съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония, както и на границата с Република Турция.

Източник: vesti.bg