Кучето на Байдън ухапало най-малко десет служители на Специалните служби

Кучето на президента Джо Байдън, Командир, е предизвикало няколко инцидента с ухапване в Белия дом и в Делауеър, според имейл кореспонденция на Сикрет сървис на САЩ, в която се вижда, че служители на агенцията изразяват загриженост за безопасността си в близост до немската овчарка, съобщава Си Ен Ен.

„Семейство Байдън работи по обучаването на домашния любимец“, се казва в изявление на Белия дом.

Друго куче на Байдън, Майор, също е участвало в подобни инциденти.

Електронните писма, получени чрез искания по Закона за свобода на информацията от консервативната група „Съдебен надзор“, показват, че Командир е участвал в 10 инцидента, включително един, при който се е наложило служител да бъде настанен в местна болница.

Командер, който е на 22 месеца, пристига в Белия дом през 2021 г. При един от инцидентите, описани в имейлите на Сикрет сървис, през ноември 2022 г. офицер е бил насочен към местна болница, след като Командир притиснал ръката и бедрата на офицера.

При един от инцидентите през октомври първата дама д-р Джил Байдън „не могла да си върне контрола“ над кучето, когато то нападнало член на Специалните служби.

„Смятам, че е само въпрос на време преди агентда бъде нападнат или ухапан“, пише в имейл член на персонала.

„Комплексът на Белия дом е уникална и често стресираща среда за семейните домашни любимци и семейство Байдън работи, за да подобри тази ситуация за всички“, заяви Елизабет Александър, директор по комуникациите на първата дама.

„Те си партнират със Сикрет сървис и персонала на Изпълнителната резиденция по отношение на допълнителни протоколи и обучение за водене на каишка, както и за създаване на определени зони за тичане и упражнения на Командир“, продължи тя.

„Според Сикрет сървис всеки от посочените инциденти е бил третиран подобно на други наранявания на работното място, като са спазени съответните процедури за уведомяване и докладване. Президентът и първата дама са изключително благодарни на Сикрет сървис и персонала за всичко, което правят, за да осигурят безопасността на тях, семейството им и страната“, уточни Александър.

„Службите на САЩ са „наясно“ с инцидентите с домашните любимци на семейството“, заяви Антъни Гулиелми, ръководител по въпросите на комуникациите.

„През последните няколко президентски администрации Сикрет сървис се ориентира как да действа около домашните любимци и тези инциденти не са изключение. Приемаме безопасността и благосъстоянието на нашите служители изключително сериозно“, каза Гулиелми и добави, че служителите се насърчават да съобщават за всякакви наранявания, свързани с работата.

Снимки: БГНЕС

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *