Красимир Каменов – Къро поръчал убийството на Мето Илиенски?

Свидетели по разследването срещу Красимир Каменов – Къро разказват, че укриващият се в ЮАР е поръчал и организирал още три убийства, на босът от ВИС Мето Илиенски, и на „Братя Византийци“ – Радослав и Николай Бикови, научи „По света и у нас“.

Около 19 ч. на 29 ноември 2003 г. Мето Илиенски получава телефонно обаждане, докато е в апартамента си в кооперация на бул. „Ал. Пушкин“ в столичния кв. „Павлово“, известна в престъпния свят като „колумбийското посолство“. Минути по-късно Методиев излиза сам, без охрана и без телефон. Качва се на тъмно „Ауди“, което поема към кв. „Бояна“. Това е последната следа от 38-годишния Методи Методиев. Говори се, че близкият до него Петър Божилов е знаел с кого е отишъл на среща, но до смъртта си при скандал по време на лов край село Плана през 2012 г. той не продумва нищо за това.

Работи се по много версии, но нито една не е доказана. През 2010 г. съдът официално обявява, че наследници на Методи Златков Методиев са съпругата му Яна и дъщеря им Мина.

Сходна е съдбата и на „Братя Византийци“ – Радослав и Николай Бикови. Те са известни като отговорниците за разпространението на дрога в кварталите „Надежда“, „Свобода“ и „Илиянци“. Работят за Христофорос Аманатидис-Таки. В дебелите им досиета обаче има данни, че са били наемани за мокри поръчки и от Къро. Има оперативна информация, че именно Братя Византийци са изпълнили поръчката за убийството на Мето Илиенски, а тя била дадена на тях директно от Красимир Каменов след неуспешния опит за покушение срещу Илиенски през януари 2003 пред столичен ресторант на метри от „Пирогов“. Тогава стрелец от кола в движение се прицелва в Илиенски, но го улучва в дланта и босът от ВИС оцелява.

На 18 ноември 2013 г. (точно 10 години след изчезването на Мето Илиенски) двамата Братя Византийци излизат от домовете си, без дори да вземат мобилните си телефони и оттогава няма следа от тях. Една от версиите на разследващите била, че те се опитвали да се отделят от Таки. Доказателства обаче, не са събрани.

Едва сега, по разследването срещу Красимир Каменов – Къро, свидетели разказват, че убийствата както на Мето Илиенски, така и на братята Радослав и Николай Бикови са поръчани от Къро. Като мотив за убийството на братя Бикови се сочи отмъщение, че започнали да работят за Таки. Има още свидетелски показания, че Мето Илиенски и Братя Византийци били изгорени в крематориума на Софийските гробища и телата им няма да бъдат намерени и затова се водят безследно изчезнали, а не убити и затова продължават да се издирват с жълти бюлетини на Интерпол.

Източник: bntnews.bg