Константинова отхвърли обвиненията на Демерджиев

5

Б ившият вицепремиер Калина Константинова отхвърли твърденията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев за пропуски и нарушения по отношение на средствата, похарчени за украинските бежанци от кабинета на Кирил Петков.

Константинова заяви от страницата си във Фейсбук, че „изказванията на министъра на МВР от днес за бежанската криза в България са абсолютно несъстоятелни”.

Изслушват шефовете на службите заради записа на Радостин Василев

„С моя екип в МС оставихме на служебното правителство готов план за временна закрила с разработени интеграционни мерки, за да ги улесним максимално в работата напред. Както и препоръка програмата с хотелите да бъде заменена с интеграционна програма от месец септември, нещо , което и до ден днешен не се е случило. Щастлива съм, че повече от година темата за бежанците не е водеща и криза отдавна няма. Използвам случая да благодаря на всички институции, доброволци и граждански организации за неуморната работа и подкрепа. Не само с умовете, опита, а и със сърцата си. Защото всяка хуманитарна криза е тест не само за държавността, но и за човечността”, написа Константинова.

Източник: vesti.bg