Кондуктор почина след влакова катастрофа в Румъния през уикенда

0

Ж ена на 53 години, кондуктор на пътнически влак, който в събота участва в сблъсък при маневра на гарата в румънския град Галац, е починала днес в болница, предаде Аджерпрес. Жената, която беше ранена при инцидента, е получила многобройни сърдечни арести, съобщи националният железопътен превозвач Че Фе Ре Кълътори (CFR Călători).

Сблъсъкът е станал в събота вечерта при маневра при която локомотивът е ударил първия вагон, който е отскочил на разстояние от 80 метра. Ранени са били четирима души – механик, кондукторът, началникът на влака и един пътник. Според полицията инцидентът е бил причинен от отказ на спирачките на локомотива.

Скоростомерът на локомотива е блокирал на скорост от 75 км/ч, а механикът е дал показания, че машината е ускорила въпреки усилията му да задейства спирачките.

Траян Преотяса, генерален директор на Че Фе Ре Кълътори, заяви, че ще поеме отговорност за всяка евентуална грешка, допусната от служители на компанията, но не и за хроничното недофинансиране на румънските железници през последните 30 години.

Източник: vesti.bg