Колко плащат, за да се биеш за Украйна

85

И спанска компания, набираща доброволци за участие в бойните действия в Украйна, твърди, че е в контакт с украинското министерство на отбраната и предлага договори на стойност до 3400 евро, съобщи „Евронюз“.

Най-трудното изпитание за бъдещите испански бойци в Международния легион на Украйна е да задържат спечелена ключова позиция в продължение на три дни. За целта доброволците прекарват две нощи и три дни без сън, защитавайки стратегическата точка.

„От целия курс това е тестът с най-висок процент отпаднали“, казва Франсиско Галван, директор и главен инструктор на „G.O.A. Tactical“, единствената компания в Испания, която се занимава с обучението на хора, които искат да се бият в Украйна.

Колко ужасяващи са загубите на Украйна

След това следват други упражнения, като бягане с военно оборудване на раменете, превземане и разчистване на завладени окопи и стрес тестове във враждебна среда.

Срещу седемстотин евро бъдещите бойци получават петдневно обучение, за да изпитат какво ще се случи на бойното поле.

Наградата? Договор с украинското министерство на отбраната на стойност до 3400 евро, ако се присъединят към елитните части.

Зеленски очаква трудна зима

„Нашата компания има контакти с министерствата на отбраната по целия свят, включително и с Украйна. Това, което правим, е да оценим човека, който се интересува от военни действия, и да му дадем контактите, за да може да се свърже с Киев“, каза Галван.

„Доброволецът е този, който трябва да им се обади директно, но нашите връзки са на негово разположение. След това той показва сертификата за валидиране и получава работа“, добавя той.

Това се прави, за да се избегне класифицирането на компанията като частен изпълнител на услуги в областта на сигурността и отбраната, т.нар. частни военни компании като „Вагнер“.

„Имаме хора, които се сражават в Украйна. Един от тях се върна в Испания, за да си почине за няколко месеца, и точно тогава украински служители го попитаха дали може да набира хора, които да се бият във войната“, посочва главният инструктор на „G.O.A. Tactical“.

След 18 месеца борба с агресора, Украйна се нуждае от войници. Много от тях са изтощени, а броят на жертвите е висок.

Макар че украинската армия избягва да дава конкретни данни за числеността на военния си персонал, вероятно те са около 500 000, което е два пъти повече от броя на служещите непосредствено преди началото на конфликта.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *