Кметът на Царево: Направихме всичко необходимо, не изпитвам притеснения

9

Н аправихме всичко необходимо да спасим човешки животи и да предупредим хората. Не изпитвам притеснения. Това каза в ефира на NOVA кметът на Царево Георги Лапчев.

Градът беше наводнен след обилни валежи, а четирима души загубиха животите си.

След наводнението в Царево: Каква е равносметката

Прокуратурата обяви, че има данни за престъпление, в следствие на което след бедствието има жертви. Всички мостове са изчислявани за 100-годишен период напред, така че якостта на съоръжението, на което загубиха животите си майка и дъщеря, е било спрямо нормите, категоричен е градоначалникът.

На въпрос дали местната администрация има задължение да проверява здравината на мостовете, той заяви: „Кметът и администрацията отговарят по 230 закона. Сигурно някъде в някоя наредба може и да има някакъв срок. В крайна сметка, когато изглежда добре, когато няма обрушвания, не мисля, че някой ще тръгне да прави някакви задълбочени изпитвания на това бетонът здрав ли е, или не. Ако е имало обрушвания, ние сме го поправяли с частични ремонти”. По думите му са сменяни плочки и мостът е преасфалтиран, но основен ремонт няма спомен да му е правен.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *