Кирил Петков: Ако Борисов не иска реформите в службите, нека заяви защо

0

О ще в понеделник ПГ „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще внесе законопроектите за реформа в службите за сигурност. Това обяви във видеобръщение Кирил Петков, съпредседател на ПГ „Продължаваме Промяната – Демократична България“ във видеообръщение от австрийския парламент, разпространено от пресцентъра на партията и публикувано на Facebookm страницата  на Кирил Петков.

Иван Костов: България още не е осъзнала…

Ако г-н Борисов не иска да ги прави тези реформи – нека заяви защо, ако иска – нека не бавим нито ден повече, защото отговорността е пред всички нас, заяви Петков. 

„Днес сме в Австрийския парламент, имах срещи с депутати от управляващите партии, опозиционните партии и темата за Шенген, а най-важното за Шенген е темата „Сигурност“ – сигурност на границите, информационна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство“, отбеляза Петков, след което увери, че правителството на академик Николай Денков ще направи всичко възможно да осигури сигурността, която е нужна за шенгенското пространство и да докаже на партньорите, че това е възможно. Ние от парламента, трябва да направим същото, заяви Кирил Петков. 

Темата със службите за сигурност е един от приоритетите на правителството, анонсирани от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и бе повод за напрежение между парламентарно представените сили, подкрепящи правителството на акад. Денков. От ГЕРБ-СДС и ДПС първоначално подкрепиха идеята, анонсирана от ген. Атанас Атанасов за сливане на военно и цивилно разузнаване, но впоследствие от ДПС настояха, че сега е война и не е време за структурни реформи. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *