Камион се запали край Добрич, пробата на водача отчете 2,74 промила

2

К амион с украинска регистрация се е запалил по пътя Добрич – Варна, на петия километър след изхода на Добрич. Движението е затворено, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Добрич. Трафикът се пренасочва през обходни маршрути през селата Стефаново и Оброчище.

Сигналът за инцидента е подаден около 15:50 часа. Установено е, че водачът се е опитал да направи обратен завой, при което е навлязъл в крайпътната нива.

Водачът е тестван за алкохол, като дрегерът е отчел 2,74 промила алкохол, съобщиха от полицията.

Шофьорът, украински гражданин, се е опитал да направи обратен завой, при което е навлязъл в крайпътната нива. При буксуването камионът се самозапалва, предава БНР. Камионът продължава да се намира в нивата, борбата с пламъците продължава и към момента.

Превозното средство е натоварено с дървен материал. 

През изминалото денонощие полицията установи общо 11 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. От тях седем са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и четирима – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване, съобщиха по-рано от полицията. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, а един е отказал тестване.

Източник: vesti.bg