Какво не знаем за хранителните продукти, които похапваме ежедневно?

0

К акво не знаем за хранителните продукти, които похапваме ежедневно? Документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива подобни любопитни тайни, за които вероятно не сте и подозирали, или поне не сте се замисляли. В един от епизодите са разгледани хранителните стойности на основни хранителни продукти и интересни факти за тях.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Казват, че яйцата могат да заменят месото, но вярно ли е това твърдение? Кокошите яйца са много полезни и всъщност представляват една много голяма неоплодена клетка. То се състои от 10% черупка, 30% жълтък и 60% белтък. Две яйца могат да заменят 125 гр. месо или около един стек. Ако човек няма проблеми с холестерола в кръвта, може да яде до 8 яйца седмично, казват специалисти.

Любопитен метод за това как да разберем дали яйцата, които имаме в хладилника, са пресни разкриват експертите. Ако поставим старо яйце в чаша с вода, то ще изплува. Прясното ще остане на дъното на съда. Смята се, че яйцата могат да се съхраняват до 28 дни след снасянето им.

Вероятно мнозина не знаят, но доматите всъщност не са зеленчуци, а… плодове. Те съдържат много полезни за здравето вещества. По света има около 80 хиляди вида домати и не всички са червени на цвят. Има черни, зелени, жълти и оранжеви.

От коя част на животните се правят най-вкусните стекове? Френски месар сподели, че задната част на животното е най-крехка. Най-известно в кулинарията е контрафилето, което се добива от гърба на животното. Телето има 15 различни зони, от които месарите правят стекове. От количествата колаген в месото зависи неговата крехкост, а от мазнината – неговият вкус. 

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *