И ЦРУ разработва чатбот с изкуствен интелект

0

Ч атботовете са интересни не само за ИТ бизнеса и почитателите на технологиите. Те могат да са полезни и на различни институции, включително и ЦРУ, съобщава Bloomberg.

ЦРУ е започнала да разработва свой чатбот, за да си помогне в пресяването на огромното количество информация, което се генерира. „Започнахме с вестници и радио, минахме през вестници и телевизия, вестници и кабелна телевизия, интернет, големи данни и продължава да се развива. Трябва да намерим иглите полето за игли“, казва Ранди Никсън, директор на отдела за разработки с отворен код на ЦРУ.

„Мащабът на информация, която се събира, се увеличи астрономически през последните 80 години. Тя е толкова много, че е плашеща и на моменти дори неизползваема“, коментира Никсън. Ролята на машините ще е да помагат за по-бързото намиране и представяне на подходящата информация.

Зукърбърг иска да излекува всички болести

Той допълва, че чатботът ще бъде обучен с публично достъпни в интернет данни. Чрез бота агентите ще могат да търсят информация, да задават въпроси за откриване и даване на допълнителни подробности, както и да генерира резюмета на големи обеми данни. „Може да отидете на следващо ниво и да чатите с машините и да им задавате въпроси. Колекцията ни ще продължи да расте, като единственото ограничение ще е колко струва“, допълва Никсън.

ChatGPT вече може разпознава и говор

Мъск за имплантите: Ще намалят риска от AI

Той не казва подробности за естеството на работа на бота, с какви даннни и при какви ситуации и анализи ще се използва. ЦРУ планира да го предложи и на други агенции и институции, които са в разузнавателната сфера. Ботът няма да е достъпен за фирми, законодатели и крайни потребители. Никсън казва, че чатботът ще спазва законите за поверителност на личните данни на САЩ.

40% от служителите трябва да научат нови умения

AI на Microsoft може да генерира протеини

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *