ИТН: Най-правилното нещо е да има избори – веднага

„Според нас този парламент е изчерпан като морален кредит и най-правилното нещо е да има избори – веднага“. Това коментираха представителите на „Има такъв народ“ след консултациите за съставяне на ново правителство при президента Румен Радев.

„Правилният подход е експертен кабинет с широка подкрепа, но не и в този парламент. Ако не се сглобят наново, е най-добре да се мине през избори, хората да пренаредят тежестта на партиите. Съмнявам се, че някой извън Лена и Киро смята, че ПП ще изкарат същия брой депутати. Тогава може да се търси управленска формула“, заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН.

Йорданов прогнозира ново повишаване на цените на тока, на горивата и партийно овладяване на независимите регулатори, ако се състави правителство. Обвини Асен Василев, че лъже за финансовото на държавата.

„Когато се разпаднат, примерно след 9 месеца или след изборите в Щатите, ще трябва да оправяме една изключително затънала държава“, каза още той.

На въпроса за какво са разговаряли с президента, депутатът Филип Станев отговори:

„Обсъдихме доста теми. Двете страни бяха заинтересовани да чуят анализа за случващото се в момента в политическия живот, отраженията за България извън границите на страната ни и как евентуално гледа Европа на това, което се случва“.

Гледайте тук или на страницата на „По света и у нас“ във Фейсбук:

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *