Израел ликвидира командири на "Хамас"

2

И зраелските военни съобщиха, че днес сутринта отново са бомбардирали стотици цели в ивицата Газа, при което са били ликвидирани няколко командири на „Хамас“, предаде ДПА. 

„През последното денонощие израелските сили поразиха над 400 терористични цели и убиха няколко командири на „Хамас“ и множество членове на организацията, подготвящи нападения“, съобщиха Израелските сили за отбрана в социалната мрежа Telegram.

Макрон в Израел: „Хамас“си играе с живота

„В широкомащабна операция за ликвидиране на терористичния потенциал на „Хамас“ израелските сили поразиха десетки бойци на „Хамас“, подготвящи се да изстрелват ракети и да извършват терористични нападения срещу израелския вътрешен фронт, заявиха военните и добавиха, че изтребителите на израелските военновъздушни сили са „поразили десетки обекти на терористичната инфраструктура и местата за подготовка на „Хамас“ в пет района.

САЩ: Сухопътната атака на Израел може да е изключително кървава

Израелската бойна авиация също така е поразила тунел на „Хамас“, осигурявал бърз достъп на терористите до бреговата линия, както и „командни центрове, използвани от агенти на „Хамас“, и разположени в джамии. Военните заявиха, че при ударите са убити и заместник-командирите на три батальона на въоръженото крило на палестинската организация.

Обама: Израелската военна стратегия може да обърне мнението на света срещу Израел

„Хамас“ нападна Израел на 7 октомври, като по данни на израелската армия ислямистите са убили над 1400 души, предимно цивилни, в граничния район на еврейската държава с ивицата Газа. „Хамас“ взе тогава за заложници над 200  души. Израел отговори на терористичната атака с бомбардировки на ивицата Газа, в които досега са загинали над 5000 души, според данни на министерството на здравеопазването на палестинския анклав, управляван от „Хамас“.

По темата

Източник: vesti.bg