Издирват жена на границата между Сърбия и България

0

О т няколко дни в Босилеградско, Република Сърбия, издирват изчезнала възрастна жена, за която се предполага, че е възможно да е преминала границата, съобщиха за БТА от Културно-информационния център в Босилеград.

Павлина Илчева, която е на възраст около 80 години, е в неизвестност от 1 август. Тя е видяна последно в този ден, около 14:00 часа, в село Ресен, в близост до къщата си.

Жената се движи трудно, с бастун, уточниха от центъра. Местните жители на Ресен и граждани на Босилеград вече няколко дни безуспешно претърсват терена. Гъстата растителност сериозно затруднява търсенето, казаха още от там.

От днес сутринта в търсенето се е включила и специализирана полиция с обучени кучета, които са претърсили терена, където се предполага, че се е изгубила жената.

Къщата на изчезналата се намира на около 2,5 километра от границата с България. Една от хипотезите е, че може да е преминала границата с България в областта на село Горно Уйно, община Трекляно. Органите на МВР в Кюстендил също са запознати със случая, но и там търсенето на този етап е неуспешно.

Подобен случай имаше преди около пет години, когато възрастна жена от село Рибарци, Босилеградско, изчезна и трупът ѝ бе открит след около месец на българска територия, припомниха от центъра.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *