Идва ли краят на подранилата пролет

0

П рез нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността бавно ще се увеличава. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще са между нула и 5°, малко по-високи – в източните райони, в София – около 1°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

В четвъртък преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна.

Странните празници, които отбелязваме през февруари

Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8°-10° в североизточните, до 18°-19° в крайните югозападни райони, в София – около 14°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места – със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°.Над планините от Западна България преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но в повечето райони тя ще е предимно значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода. В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи.

Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите за кратко, но чувствително ще се повишат.

Подробна информация за времето в страната вижте в Sinoptik.bg.

Източник: vesti.bg