Иван Демерджиев: Машинният вот ще се проведе безпроблемно

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви в Пловдив, че вярва, че машинният вот ще се проведе безпроблемно и че записването и излъчването на броенето на изборните резултати ще мине без сътресения.

Подготовката за техническото обезпечаване е било предизвикателство за МВР, но проблемите вече са отстранени. Всяка седмица при него се отчитат резултатите от действията за подготовката на вота на 2 април. В Пловдив той награди с почетни знаци и медал четирима души извършили граждански арест, след който извършителят е получил ефективна присъда за грабеж.

„Бяхме готови в момента в който се обявиха тези предсрочни избори. Започнахме оперативна работа, така както сме я възложили. Всяка седмица се отчитат действията които се извършват. Набелязали сме рисковите секции. В това отношение благодарим и на неправителствени организации, които ни помогнаха с данни и информация. Набелязали сме местата, където вотът често се променя, набелязали сме местата където има необичайно много преференции, така че на всички тези места ще подходим с особено внимание“, заяви Иван Демерджиев – служебен министър на вътрешните работи.

Източник: bntnews.bg