Знамето на Рожен се скъса, от БСП призоваха президента да се ангажира

Знамето на пилона „Рожен“ се е скъсало, съобщиха от БСП-Смолян.

Издигането на пилона беше осъществено от фондация „Наследство в бъдещето“ под патронажа на президента Румен Радев и дарения, осигурени от служебното правителство, припомнят социалистите.

„Идеята беше посрещната с широк обществен дебат и вместо да обедини нацията, успя да прокара поредния повод за разединение и скандали. Съоръжението беше открито тържествено в първия ден на събора „Рожен 2023″ и Радев използва повода за поредното назидателно слово по патриотизъм и родолюбие. Дотук добре – имаме пилон и знаме. Обаче след като си тръгнаха репортерите и камери, които го снимаха, дойдоха важните въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото съоръжение? Особено през бурните зимни месеци“, пишат от БСП.

След като пилон „Рожен“ бе широко афиширан като повод за гордост, символ на обединение и най-високия пилон в ЕС, е недопустимо върху него да се вее скъсано българско знаме, възмущават се социалистите. Те призовават Президентството да се ангажира с подмяната на знамето поне два пъти в годината.

„Средства в бюджета на Президентството ще се намерят. Ако трябва да намали огромния брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е символ на служебната му власт“, смятат от БСП.

Източник: bntnews.bg