За традиционната служба за Великден: Кралското семейство се събра в Уиндзор (СНИМКИ)

3

К рал Чарлз Трети и високопоставени членове на британската кралска фамилия се събраха днес в замъка Уиндзор за традиционната служба за Великден – първата след възкачването на престола на новия монарх, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

Британската кралска фамилия се събра в Уиндзор за традиционната служба за Великден

Към Чарлз се присъедини съпругата му – кралицата-консорт Камила,

а също престолонаследникът Уилям с жена си Кейт и трите им деца. Заедно всички те отидоха пеша до близкия параклис „Сейнт Джордж“.

Присъстваше и по-малкият брат на краля – принц Андрю,

който беше лишен от правото да изпълнява кралски задължения, преди миналата година да уреди съдебно дело за сексуално насилие, водено срещу него в САЩ. 

Това е едно от малкото събития, за които всички кралските особи се събират на публично място.

Тази година е особено актуално, тъй като е първото след кончината на Елизабет Втора. Освен това е навръх втората годишнина от смъртта на съпруга ѝ – принц Филип, който почина на 9 април 2021 г. И двамата са погребани в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзорския замък.

Освен това е и 18-ата годишнина от сватбата на Чарлз и Камила, които сключиха брак в Уиндзор през 2005 г.

Изданието „Мейл он съдни“ съобщи по-рано за разногласия между монарха и висши духовници от Англиканската църква за участието на представители на други вероизповедания в коронацията на 6 май. Тя е и тържествено религиозно събитие, отбелязва Ройтерс.  

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *