Задържаха над 3000 кутии контрабандни цигари на Летище Бургас

0

Н ад 3000 кутии цигари в багаж на един пътник откриха митническите служители на митническия пункт на Летище Бургас, съобщиха от Агенция „Митници“. Тютюневите изделия  е опитала да пренесе българска гражданка в 4 куфара. Жената е пътувала с полет до Лондон, Великобритания, като е преминала през „зелен коридор“, обявявайки, че не пренася нищо за деклариране.

Разкриха необичаен опит за укриване на цигари – в ходовите и резервни гуми на автомобил

В хода на последвала проверката митническите инспектори установяват в чекирания багаж на пътничката общо 3200 кутии (64 000 къса) цигари от две различни търговски марки. Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и срещу българската гражданка е съставен акт за административно нарушение.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на митническия пункт на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината до 20 април 2023 г. при митнически проверки на багажа на пътници. 

От БТА припомнят, че в началото на април митническите служители на Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари от багажа на петима български граждани. Срещу две жени и трима мъже също бяха съставени актове. Службите съобщиха, че те са пътували през периода 31 март – 3 април с полети за Лондон, Великобритания. Всички са използвали един и същи механизъм, преминавайки през „зелен коридор“. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *