Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени

0

Ж ена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени. За случая съобщиха от Полицейския инспекторат в окръг Яломица. Предстои да бъде образувано наказателно дело, започнала е и вътрешна проверка, предава Диджи24. 

Според информацията на медията пациентката е била докарана в болницата около 05:00 ч. тази сутрин и е била поета от медицинска сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика линейка, която да транспортира родилката до болницата в Слобозия. Никой обаче не казва как пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение. Помага й екипът на извиканата линейка.

“Седмицата започва с нов живот. Тази сутрин около 06:00 часа екип 97 на спешната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето напълно здраво момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността”, отбеляза в профила си във Фейсбук един от двамата членове на екипа на линейката Мариан Йордаке. Той допълни, че пише голяма черна точка на общинската болница в Урзичени за пълна незаинтересованост и невнимание към пациента и подчерта, че случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин. 

Публикацията му вече е споделена стотици пъти, а в коментарите под нея хората искат намесата на властите.

Министърът на здравеопазването Александру Рафила обяви, че ще провери случилото се чрез Държавната санитарна инспекция. 

По темата

Източник: vesti.bg