ЕК осъжда вандалските прояви на насилие или вандализъм срещу сградата на нейното представителство в София

34

Е вропейската комисия (ЕК) осъжда вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София, се посочва в позиция на ЕК, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България. 

Правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество,

но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи, се отбелязва в позицията. Ще уведомим компетентните власти, които носят отговорност за разследването на случая, пише в нея.

По-рано днес сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане”. 

Министерството на външните работи (МВнР) на Република България също излезе с позиция.

МВнР категорично осъжда посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София, се посочва в позиция на МВнР, публикувана на сайта им.

Подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България,

както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

По-рано днес сградата на Представителството на Европейската комисия в София беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.  В страницата си във Фейсбук от партията преди това обявиха, че ще отидат пред сградата на ЕК в София, за да протестират „срещу намесата на Брюксел във вътрешните ни работи“.

Борисов: Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София

Сградата на Представителството на Европейската комисия в София беше изцапана с червена боя по време на протест на поддръжници на „Възраждане“ (СНИМКИ)

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *