Евакуират две села в Свиленградско заради пожар

0

Ж ителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, което е на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани заради възникнал пожар. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково.

В извеждането на населението на безопасно място ще бъдат ангажирани полицейски служители, уточниха от държавната управа.

Сухопътните войски продължават да помагат в борбата с пожара край Хисаря

Общо три пожара бушуват в Хасковска област днес следобед. Единият е на голяма площ – в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, казаха още от администрацията. Помагат още екипи от Горското стопанство и община Тополовград. Там теренът е силно пресечен и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е възникнал и край село Радовец, община Тополовград.

Овладян е пожарът край Чепеларе

Често причината за пожарите в област Хасково са от проявена небрежност от преминаващи мигранти, безотговорно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи райони, които са неподдържани, сочи анализ на  „Югоизточно държавно предприятие“ (ЮИДП) – Сливен, който бе публикуван на сайта на институцията преди дни.

Източник: vesti.bg